Shopping cart is empty
 
English Polski Spanish 
Search For a Manual
 

(e.g. AA-V20EG JVC, ZX-7 Sony )
PayPal 1000+ rating Secure, Encrypted Checkout.
 
Who's Online
There currently are 366 guests online.
Categories
Information
Featured Product
Home >> PHILIPS >> HD4286/00 Owner's Manual
 
 0 item(s) in your cart 

PHILIPS HD4286/00
Owner's Manual


Tweet about this product and get $1.00 of store credit for instant use!
  • Download
  • PDF Format
  • Complete manual
  • Language: French, Dutch
Price: $4.99

Description of PHILIPS HD4286/00 Owner's Manual

Complete owner's manual in digital format. The manual will be available for download as PDF file after You purchase it.

Owner's Manual ( sometimes referred to as User's Guide or User's Manual ) contains information on how to use Your device. After placing order we'll send You download instructions on Your email address.

The manual is available in languages: French, Dutch

Not yet ready
You must purchase it first

Customer Reviews
There are currently no product reviews.
Other Reviews
 LX-M340A LG / GOLDSTAR Owner's Manual by Carlos Estrada;
ThankΒ΄s for your help, I already recived these manual from you
 CS-1021 KENWOOD Owner's Manual by Salvatore Zaffetta;
Thank you for your manual It has the basic things to and i use the Oszi for Longer Time. THX
 TX4030 TEAC Owner's Manual by Federico Muguruza;
Actually, I was looking for this information for 3 years!...now thanks to you, the manual is on my hands and of great help, cause I understand now where I was doing wrong connections and wires...excellent, I'll be back to you if in need, thank you.
 SX-PR100 TECHNICS Owner's Manual by Bob Anderson;
This manual covers the main equipment features only. While it also includes the procedure for saving and loading from the now long obsolete memory cards it does not mention the how to operate with the optional floppy drive interface so I am still at a loss about how to use this! Note that there is a separate manual covering the MIDI interface and programming via the keyboard, not included in this download. You will also need to get hold of this if you want to use the MIDI interface properly. Basically there is little difference between this manual and the free to download manual for the similar PR60 model.
 VSX455 PIONEER Owner's Manual by Gilberto Araujo;
Good list of manuals. I found a very rare one and easily get. Should be promptly to download, as we must to wait hours even after confirmed payment.

Text excerpt from page 1 (click to view)
Nederlands

Temperatuur 160° C 170° C 180° C

soort voedsel Kip (filet, drumsticks) Kaaskroketten Garnalenbeignets Appelbeignets Kaasbeignets Vissticks/-filet Gehaktballetjes Mosselen Berliner bollen Doughnuts (Donuts) Patates frites **) Cordon bleu Viskroketten Vleeskroketten Aardappelkroketten Aardappelschijfjes Wiener Schnitzel Bitterballen

1

B

D

A

C
Belangrijk • Lees de gebruiksaanwijzing en bekijk de illustraties voordat u het apparaat in gebruik neemt. • Controleer, voordat u het apparaat aansluit, of de spanning die op de onderzijde van het apparaat staat aangegeven, dezelfde is als de netspanning in uw woning. • Dompel de frituurpan nooit in water. • Maak voor het eerste gebruik de verschillende onderdelen met een vochtige doek schoon. Zorg dat ze goed droog zijn voordat u de frituurpan met olie of vet vult. • Schakel de frituurpan pas in nadat u hem met olie of vet hebt gevuld. Als u vet smelt: schakel de frituurpan in op 160° C en kies pas een hogere temperatuur wanneer al het vet is gesmolten. Smelt de stukken vet op de bodem van de pan: niet in het frituurmandje. • Gebruik uitsluitend soorten olie en vet die geschikt zijn om in te frituren. Deze informatie kunt u op de verpakking van die produkten vinden. • Vul de pan met olie of vet altijd tot een niveau tussen de maataanduidingen MIN en MAX. Controleer altijd of er nog voldoende olie/vet in de pan is, voordat u gaat frituren. • Overschrijd niet de in de tabel aangegeven maximum hoeveelheden. Vul het mandje nooit hoger dan tot 3⁄4. Als u te veel voedsel in het mandje doet, kan heet vet/olie over de rand van de frituurpan komen. • Tijdens het frituren komt er hete stoom door het filter. Houd uw handen en gezicht op veilige afstand van deze stoom. • Houd bij het gebruik de frituurpan buiten bereik van kinderen (heet vet!). • Laat daarom het snoer niet over de rand van de tafel of het aanrecht hangen. • Trek na het gebruik de stekker uit het stopcontact waardoor de olie of het vet kan afkoelen. Verplaats de frituurpan pas als deze voldoende is afgekoeld. • De binnenzijde van de frituurpan is voorzien van een anti-aanbaklaag. Zorg ervoor dat deze niet wordt beschadigd. Vermijd aanraking met metalen voorwerpen. Plaats en verwijder het frituurmandje altijd voorzichtig. Gebruik geen soda en geen schurende of krassende schoonmaakmiddelen zoals (vloeibaar) schuurmiddel, pannespons, staalwol, schuurspons of schuurdoekje. • Bewaar deze gebruiksaanwijzing.

max. hoeveelheid per keer niet bevroren diepvries 300 g 4 st. 4-5 st. 4-5 st. 4-5 st. 5 st. 10-13 st. 10-12 st. 3-4 st. 3 st. 350 g 2-3 st. 4 st. 4 st. 4 st. 350 g 2 st. 10 st. 200 g 3 st.

baktijd*) (minuten) 20-25 5 2-4 4-5 2-4 5 4-5 21⁄2-3 2-4 6-8 5 3-4 5 5 5 5 21⁄2-3 5

3 st.

190° C

2 st. 250 g 3 st. 3 st. 3 st. 250 g 10 st.

K F
M

E J I
20-25 min 3-4 min 4-5 min 1 4-6 min 2-4 min 4-5 min 5 min 2-4 min 4-5 min 2 2-4 min

*) Voor bevroren voedsel kunnen de bereidingstijden wat langer zijn. **) Zie voor het frituren van verse frites het hoofdstuk “Patates Frites”.

N

B
1 2 3 4

L G
5

O

15

190°

180° 170°

Algemene beschrijving (fig. 1)

H
A Dekselhandgreep Ontgrendelknop van het deksel Permanent filter Kijkglas Scharnier Bakje voor condenswater Controlelampje Temperatuurknop Handgreep van het frituurmandje Vergrendelknop van het frituurmandje Frituurmandje Snoer (kan in het apparaat opgeborgen worden) M Schenktuit N Aanwijzingen m.b.t. de juiste frituurtemperatuur O Kookwekker B C D E F G H I J K L

10

160°

- U kunt de kookwekker instellen op de gewenste frituurtijd. Draai de knop eerst rechtsom tot "15". Draai de knop daarna linksom tot de aanduiding van de gewenste frituurtijd. N.B.: De kookwekker waarschuwt u wanneer de ingestelde tijd is verstreken, maar schakelt niet de frituurpan uit! Door het venster kunt u het frituren gadeslaan zonder het deksel te openen. In het begin kan er wat wasem op het venster komen. Deze verdwijnt later vanzelf. Om een gelijkmatige bruining te bevorderen, kunt u tijdens het frituren het mandje wat schudden. Houd daarbij het deksel gesloten (fig. 8). Wanneer het voedsel voldoende gebakken is, zet u het frituurmandje in de hoogste stand door de handgreep horizontaal te zetten (“Klik”). Laat het gefrituurde voedsel even uitlekken. Druk dan op de ontgrendelknop om het deksel te openen (fig. 2). Schud zonodig het mandje boven de frituurpan om overtollig vet te verwijderen. Til het mandje uit de pan en doe de gefrituurde etenswaren in een vergiet met vet-absorberend papier (bijv. keukenpapier). Schep losse voedseldeeltjes met een schuimspaan uit de olie/het vet. Gooi deze deeltjes meteen weg: als ze in de pan verkolen, wordt de kwaliteit van het frituurvet/de olie minder. Haal na gebruik de stekker uit het stopcontact. Als het bakje voor het condenswater vol raakt: Druk op de ontgrendelknop om het deksel van de frituurpan te openen (fig. 2); zet het deksel rechtop en trek het vervolgens uit het scharnier (fig. 9); en giet het condenswater uit het bakje (fig.10). Zet de pan met het deksel erop weg. Zo houdt u stof e.d. buiten de pan. Het snoer kunt u in de snoerruimte terugduwen.

komen. Stel daartoe de temperatuurknop in op de stand die op de verpakking van het diepvriesvoedsel wordt aangegeven. Als deze aanwijzingen ontbreken, kies dan de hoogste temperatuur (190° C). Deze aanwijzingen gelden ook voor sommige gerechten die voorzichtig bereid moeten worden, zoals vleeskroketten. Diepvriesfrites zijn vóórgebakken en kunnen dus in één beurt gebakken worden: max. 250 g op 190° C gedurende ca. 5 minuten. • Voedsel uit de diepvries bevat vaak veel ijs. Laat het bij voorkeur vóór het frituren een half uur ontdooien. Schud boven de gootsteen zoveel mogelijk ijs en water van de etenswaren af. Laat het voedsel behoedzaam in de olie/het vet zakken: bevroren voedsel kan het hete vet/olie hevig doen opborrelen. Tips • Deskundigen op het gebied van gezond voedsel adviseren vaak plantaardig vet of olie die onverzadigde vetzuren bevat. Houd er echter rekening mee dat deze soorten olie en vet vaker moeten worden ververst om hun goede eigenschappen te behouden. Aan de binnenzijde van de frituurpan kan zich boven het niveau van het vet / de olie een taaie, harde rand afzetten. Het is aan te raden de binnenzijde van de frituurpan na elk gebruik met sop schoon te maken. (Zie "Schoonmaken".) • Ververs de olie of het vet regelmatig. Voeg geen verse olie/vet toe aan gebruikte. • In het algemeen bederft olie en vet snel wanneer u eiwitrijk voedsel (zoals vlees en vis) frituurt. Wanneer u de olie/het vet meestal gebruikt om aardappels te frituren en het telkens na gebruik filtreert, is de olie/het vet zo’n tien tot twaalf keer te gebruiken. Gebruik het echter niet langer dan ca. 6 maanden. Gooi het daarna op verantwoorde wijze weg. Olie (afgekoeld) doet u in een fles en vet (gestold) in een krant. Gestold vet verwijdert u heel eenvoudig uit de pan door het ca. 1 minuut te verwarmen (op 160° C). Het is dan langs de randen gesmolten en los van de pan geraakt. • Vervang in elk geval alle vet of olie wanneer de olie of het vet gaat bruisen bij het verhitten, sterk van reuk en/of smaak, donker van kleur en/of stroperig is geworden. • Zorg ervoor dat de etenswaren zoveel mogelijk droog zijn, wanneer u ze in de hete olie/vet dompelt. • Als u de frituurpan niet regelmatig gebruikt, kunt u de olie het best in goed afgesloten (glazen) flessen bewaren; bij voorkeur in de koelkast. Bewaar vet liefst in een afgesloten (glazen of stenen) pot of kom. Bewaar de olie/het vet dus bij voorkeur niet langdurig in de frituurpan. Bijsmaakjes wegwerken Bepaalde etenswaren (m.n. vis) kunnen tijdens het bakken wat vocht verliezen en daardoor de geur en smaak van later te bereiden gerechten aantasten. Om dit te verhelpen (of te voorkomen) kunt u de olie/het vet verwarmen tot 160° C . Dan doet u twee dunne sneetjes brood (5 à 6 mm) in de frituurpan. Wacht totdat er geen luchtbelletjes meer te zien zijn en het brood bruin gebakken is. Haal dan het brood uit de pan en gooi het weg. Het vet/de olie is dan weer neutraal van smaak.

Schoonmaken - Haal de stekker uit het stopcontact. Laat de frituurpan voldoende afkoelen. - Giet de olie of het vloeibare vet uit de frituurpan. - Neem de buitenzijde van de frituurpan af met een vochtige doek (eventueel met afwasmiddel) en/of keukenpapier. - Verwijder vet- of olieresten uit de frituurpan met behulp van een spatel en keukenpapier. - Giet heet water met afwasmiddel in de frituurpan. Zorg ervoor dat het niveau van dit sop wat hoger is dan dat van de gebruikte olie/vet. - Laat het sop 30 tot 45 minuten inwerken. - Was de binnenzijde af met de afwaskwast. - Giet de frituurpan leeg en spoel deze na. (Niet onder de kraan: gebruik hiervoor een beker o.i.d.!) Zorg ervoor dat er geen water in het elektrische gedeelte van het apparaat komt. • Was de frituurmand af in heet sop en spoel goed na. Doe de frituurmand niet in een afwasmachine. • Droog na het schoonmaken van de frituurpan altijd de binnen- en buitenzijde zorgvuldig af. Permanent filter Uw frituurpan is uitgerust met een permanent dampfilter. Wij raden u aan dit metalen filter regelmatig te reinigen. - Druk op de ontgrendelknop om het deksel van de frituurpan te openen (fig. 2). - Zet het deksel rechtop en trek het vervolgens uit het scharnier (fig. 9). - Leg het hele deksel in heet sop en laat het daar 5 tot 10 minuten in liggen (fig. 11). - Spoel het deksel na met heet water. Schud het overgebleven water uit het deksel en laat het drogen.

•

F

•

-

Voor het eerste gebruik - Was het mandje af in heet sop. - Doe wat sop in de frituurpan en was de binnenkant van de pan daarmee goed af. - Spoel na met schoon water. (Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een kopje.) Droog goed af.

•

2

2

3
CLICK

4
Frituren - Druk op de ontgrendelknop (B). Het deksel gaat automatisch open (fig. 2). - Als u nieuw frituurvet gebruikt, brengt u het frituurmandje in de hoogste stand, door het handvat horizontaal te zetten (“Klik!”) (fig. 3). Neem vervolgens het mandje uit de pan (fig. 4). U kunt het mandje weer in de pan doen zodra alle vet gesmolten is. • Wanneer u olie gebruikt, kunt u het mandje in de pan laten tijdens het opwarmen. (Dit kan vanzelfsprekend ook wanneer u vet wilt opwarmen dat al eerder is gebruikt, en dat in de pan en rond het frituurmandje is gestold.) - Vul de (droge) frituurpan met olie of vet tot de indicatiestreep MAX (2,5 liter olie of 2250 gram vet) (fig. 5). N.B.: Meng nooit twee verschillende soorten vet en/of olie. - Trek het snoer tot de gewenste lengte uit het apparaat. Overtollig snoer kunt u in het apparaat terugduwen. • Als u vooraf de onderzijde van het kijkglas inwrijft met wat olie, zult u tijdens het bakken geen last hebben van wasem op het glas. - Sluit het deksel: dan is de olie/het vet het snelst warm. (Het deksel wordt automatisch vergrendeld.) - Steek de stekker in het stopcontact. • Indien u vet gebruikt, zet dan de temperatuurknop eerst op 160° C. Wacht totdat alle vet gesmolten is. - Zet de temperatuurknop in de stand die voor de te bereiden etenswaren de meest geschikte is. Zie hiervoor de tabel in deze gebruiksaanwijzing of de aanwijzingen op het apparaat. • Als u olie gebruikt, kunt u de temperatuurknop meteen in de voorgeschreven stand zetten. - Wanneer het controlelampje een paar keren is uitgegaan (na 10 - 15 minuten), is de olie/het vet op de gewenste temperatuur. - Druk op de ontgrendelknop (1) om het deksel (2) te openen (fig. 2). - Zet de handgreep in horizontale stand (fig. 3) en til het frituurmandje voorzichtig uit de pan (fig. 4). - Doe de etenswaren in het mandje. - Plaats het frituurmandje weer voorzichtig in de pan (fig. 6) en sluit het deksel. Als het deksel niet meteen goed sluit, druk het dan nog even stevig omlaag. - Ontgrendel (1) de handgreep van het frituurmandje en beweeg deze naar beneden (2) (fig. 7). -

1

-

5
max

6

7

Tabel In de tabel wordt aangegeven welke soorten voedsel u zoal met de frituurpan kunt bereiden en welke temperatuur en bereidingstijd moet worden gekozen. De tabel geeft ook de maximale hoeveelheid per bakbeurt aan, waarbij optimaal resultaat wordt bereikt. Grotere hoeveelheden (bijv. 500 g diepvries patates frites) zijn natuurlijk ook mogelijk. Echter, het resultaat zal dan minder krokant worden en de benodigde frituurtijd zal langer zijn. Patates Frites Op deze manier maakt u de lekkerste, mooiste en meest krokante patates frites: • Gebruik bij voorkeur niet al te nieuwe aardappelen. • Snijd de aardappelen in dikke plakken. Snijd deze in repen. Spoel deze in een vergiet af onder de koude kraan: dan zullen ze tijdens het bakken niet tegen elkaar plakken. Droog de reepjes vervolgens af (bij voorbeeld met keukenpapier). • Bak de frites in twee bakbeurten: - de eerste op 160° C (8-10 minuten) - de tweede op 190° C (2-4 minuten). Schud het mandje met kleine tussenpozen gedurende de tweede bakbeurt; dan worden de frites gelijkmatig bruin. Diepvriesvoedsel Etenswaren uit de diepvriezer of uit het vriesvak van uw koelkast (-16 à -18° C) koelen de olie/het vet sterk af als u ze erin dompelt, zodat te veel olie/vet wordt geabsorbeerd. • Doe daarom niet te grote porties in de pan. • Laat de frituurpan, voordat u het diepvriesvoedsel erin doet, 15 à 20 minuten op temperatuur

1
min

max
8

min
2
9 10

11

;
4222 001 78151

You might also want to buy

$4.99

SX-K700 TECHNICS
Owner's Manual

Complete owner's manual in digital format. The manual will be available for download as PDF file aft…

$4.99

CJ-V51 PIONEER
Service Manual

Complete service manual in digital format (PDF File). Service manuals usually contains circuit diagr…

$4.99

SX-PR602 TECHNICS
Service Manual

Complete service manual in digital format (PDF File). Service manuals usually contains circuit diagr…

$4.99

AG7330 PANASONIC
Service Manual

Complete service manual in digital format (PDF File). Service manuals usually contains circuit diagr…

$4.99

AG-7500 PANASONIC
Owner's Manual

Complete owner's manual in digital format. The manual will be available for download as PDF file aft…

$4.99

YB400PE GRUNDIG
Owner's Manual

Complete owner's manual in digital format. The manual will be available for download as PDF file aft…

$4.99

GRAND PRIX ELECTRONIC 754 BECKER
Service Manual

Complete service manual in digital format (PDF File). Service manuals usually contains circuit diagr…

$4.99

CJ-V51 PIONEER
Owner's Manual

Complete owner's manual in digital format. The manual will be available for download as PDF file aft…
>
Parse Time: 0.187 - Number of Queries: 136 - Query Time: 0.036